Meteen naar de inhoud

Huis verkopen en terughuren

De zogenaamde “sale and lease back”

Denk je er aan om je huis te verkopen? Of na jaren van aflossen van de hypotheek eindelijk de overwaarde op je huis te verzilveren? Dan kan een zogenaamde ‘sale-and-lease back’ wel eens een reële optie kunnen zijn. 

Inhoudelijk betekent dit dat je je huis verkoopt aan een iemand je huis dan koopt en weer terughuurt. In sommige gevallen kan dit zeer voordelig uitpakken.

De vraag is natuurlijk wanneer is dit voordelig, en wanneer niet? Dat zal ik je uitleggen.

Voordelen van Sale and Leaseback

De voordelen van een sale and leaseback zijn er vooral voor 50 plussers die al een groot gedeelte van de hypotheek hebben afgelost. Bij de voordelen kan je denken aan:

 • Je kan blijven wonen in je eigen, vertrouwde stekje
 • Je hebt geen verhuisstress!
 • Je beschikt direct over kapitaal, wat je weer kunt investeren op andere plekken, of van kunt leven
 • Je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud van de woning, aangezien dit onder de verantwoordelijkheden van de nieuwe eigenaar zal vallen
 • Het is niet meer nodig dat je geld aan een Vereniging van Eigenaren betaalt indien dit van toepassing is.
 • Direct het geld dat in het huis ‘vastzit’ beschikbaar te stellen zodat je er bepaalde kosten mee kunt afbetalen of iets leuk ervan kan doen
 • Met het geld uit de overwaarde van je huis kan je compenseren voor een lager pensioen wanneer het pensioen niet voldoet om alle maandelijkse kosten te dekken

Verzilver de overwaarde van je huis

Uiteraard is het grootste voordeel van een sale-and-lease back dat je direct de overwaarde van je huis kunt verzilveren. Veel mensen denken dat je altijd door het ellenlange proces van het verkopen aan een particuliere koper moet gaan om de overwaarde van je huis te verzilveren. 

Ze beseffen niet dat er meer mogelijkheden bestaan waarbij je veel sneller en met minder gedoe direct geld kunt krijgen voor je woning.

Verkopen en terughuren

De “sale & lease back” is in leven geroepen doordat er heel wat oudere huiseigenaren waren die op papier welgesteld waren, maar waarbij het grootste geld vast zat in de overwaarde van hun huis. Door de sale & leaseback konden deze ouderen hun huis verkopen, hiermee de overwaarde verzilveren en toch blijven wonen in het huis door het terug te huren van de nieuwe eigenaar.

De overwaarde van een huis is het verschil tussen de waarde van een woning en de hoogte van de hypotheek op die woning. Bij de verkoop van de woning op deze manier wordt de overwaarde direct aan je uitbetaald.

Huis verkopen en terughuren bij Woningverkopen24

Wij bieden je de mogelijkheid om je woning te verkopen voor een marktconform prijs en deze terug te huren voor een lagere huur. We bieden altijd een eerlijke en snelle verkoop aan onze klanten waarbij klanttevredenheid vooraan staat.

Werkwijze

 1. Vul het formulier in voor de gratis waarde-check en een vrijblijvend bod op je huis
 2. Ontvang binnen 24 uur een bod op je woning
 3. Ben je akkoord met de bieding dan maken we een afspraak, dit kan bij ons op kantoor of bij je thuis. 
 4. Indien je een uitgebreide bieding wenst dan maken we een afspraak en komen we langs om de woning te taxeren. Een van onze vastgoed taxateurs zal dan de waarde bepalen op locatie.
 5. We kijken samen naar de mogelijkheden en werken toe naar een win-win situatie voor beide partijen
 6. Wij regelen alles zodat jij een zorgeloze verkoop van je woning hebt.
 7. We stellen in overleg met jou het huurcontract op waarmee je in je eigen huis kunt blijven wonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *