Meteen naar de inhoud

Huis verkopen tips

Je wilt je huis verkopen maar weet nog niet waar je allemaal aan moet denken?

Er komt veel kijken bij de verkoop van een woning.

Je wilt namelijk degene die komt bezichtigen een gevoel van een warm en knus thuis geven. Je wil graag dat ze zichzelf al helemaal zien wonen in je huis. Maar hoe doe je dit?

In dit artikel vind je onze 5 beste tips voor de verkoop van je huis.

Ruim op

Niemand houdt van een rommelig huis. Al is het heel menselijk om je persoonlijke spulletjes overal te laten hangen, wil je er voor de bezichtiging voor zorgen dat het huis goed opgeruimd is. Dit betekent uiteraard niet dat je alle persoonlijke spullen zoals foto’s, kleedjes en decoratie weg hoeft te halen, maar zorg er voor dat de woning ruim ‘aanvoelt’ door zo min mogelijk onnodige spullen in het zicht te hebben. Dit geeft het huis ook een rustig gevoel.

Doe het nodige onderhoud

Naast het opruimen kan het ook een goed idee zijn om er voor te zorgen dat al het achterstallige onderhoud gedaan wordt voordat er iemand komt bezichtigen. Kijk hierbij net zo kritisch naar je woning als dat de kandidaten zouden doen. Denk hierbij aan vlekken op de muur, ontbrekende dakpannen, vochtplekken in de badkamer, en onkruid in de tuin. Ook raden wij aan om alle deuren en scharnieren af te gaan en te in te smeren met olie waar nodig.

Maak duidelijke, lichte foto’s(/video’s)

Breng je huis mooi in beeld door de foto’s te maken wanneer het zonnig is. Open de gordijnen, de schuifdeuren naar de tuin en maak de vensterbanken zo leeg mogelijk. Met meer lichtinval ziet je woning er ruim en overzichtelijk uit. Denk ook aan het maken van video’s zodat je de kandidaten een echte 3D tour door het huis kunt geven.

Doe de marketing!

Een huis verkoopt zichzelf niet. Tenminste, in de meeste gevallen dan. Misschien is je woning wel echt fantastisch en droomt iedereen om in zo’n huis te wonen, maar je moet hem nog altijd aan de man brengen. Dit gebeurt niet vanzelf.

Wij raden je aan om gebruik te maken van al de meest bekende platforms waar huizen op aangeboden worden. De grootste/meest bezochte zijn Funda, Jaap.NL en Pararius. Daar houdt het niet bij op. 

Er zijn nog vele andere plekken waar je je huis advertentie online kunt plaatsen. Denk hierbij aan social media kanalen zoals Facebook en Instagram.

Kies een lokale makelaar

Waar kijk je als eerst naar wanneer je een makelaar uitkiest? 

De meeste mensen kijken naar hoe de makelaardij aangeschreven staat en wat voor recensies er over hen geschreven zijn. Hoewel dit ook belangrijk is, raden wij aan om qua criteria eerst te kijken naar waar de makelaardij gevestigd is. 

Het zou niet logisch zijn om voor de verkoop van een woning in Amsterdam een makelaar uit Utrecht te nemen. 

Door een makelaar in te schakelen die actief werkzaam is in de omgeving weet je zeker dat ze een netwerk hebben in de stad en vaak ook actieve ‘zoekers’ hebben waar ze jou in contact mee kunnen brengen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *